
HAŞLANMIŞ PATATES, OTLU YOĞURTLA
HAŞLANMIŞ PATATES, OTLU YOĞURTLA
(1 porsiyon 158 kcal)
Otlu yoğurtla servis edilen haşlanmış patates tam bir klasik ve basit bir yan yemek olamayacak kadar da doyurucu! Bu lezzetli ve düşük kalorili yemeği yapmak için kısa bir süreye ve yalnızca birkaç malzemeye ihtiyacın var.
Malzemeler (2 porsiyon için)
2 Patates (180 g)
Salatalık (150 g)
1 Taze soğan (20 g)
Frenk soğanı (10 g)
Az yağlı yoğurt (300 g)
Tuz ve karabiber (dilediğin miktarda)
Hazırlanışı
Ufak bir tencereye su koy ve kaynamaya bırak.
Patatesleri iyice yıkayarak kabuklarıyla birlikte yaklaşık 15 dakika haşla.
Patatesler haşlanırken taze soğanı ince ince kıy, frenk soğanını halka halka
doğru. Her ikisini de yoğurtla karıştır.
Yoğurdu tuz ve karabiberle çeşnilendir.
Patatesler soğuduktan sonra ortadan ikiye kes ve üzerlerine yoğurt ilave ederek servis et.
Afiyet olsun!
Besin Değerleri
1 porsiyon için
Kalori 158 kcal
Protein 7,8 gr
Karbonhidrat 22,8 gr
Besinsel lif 2,3 gr
Şeker 9,2 gr
Yağ 2,6
Doymuş yağ 1,5 gr
Tekli Doymamış Yağ 0,7 gr
Çoklu Doymamış Yağ 0,2 gr
Bunları da beğenebilirsiniz

Çikolata ve Fındıklı Proteinli Kurabiye
Ocak 29, 2021
Tavuk ve Biber, Pilav ile
Kasım 11, 2020