Fit Tarifler

HAŞLANMIŞ PATATES, OTLU YOĞURTLA

HAŞLANMIŞ PATATES, OTLU YOĞURTLA

(1 porsiyon 158 kcal)

Otlu yoğurtla servis edilen haşlanmış patates tam bir klasik ve basit bir yan yemek olamayacak kadar da doyurucu! Bu lezzetli ve düşük kalorili yemeği yapmak için kısa bir süreye ve yalnızca birkaç malzemeye ihtiyacın var.

Malzemeler (2 porsiyon için)

2 Patates (180 g)

Salatalık (150 g)

1 Taze soğan (20 g)

Frenk soğanı (10 g)

Az yağlı yoğurt (300 g)

Tuz ve karabiber (dilediğin miktarda)

Hazırlanışı

Ufak bir tencereye su koy ve kaynamaya bırak.

Patatesleri iyice yıkayarak kabuklarıyla birlikte yaklaşık 15 dakika haşla.

Patatesler haşlanırken taze soğanı ince ince kıy, frenk soğanını halka halka

doğru. Her ikisini de yoğurtla karıştır.

Yoğurdu tuz ve karabiberle çeşnilendir.

Patatesler soğuduktan sonra ortadan ikiye kes ve üzerlerine yoğurt ilave ederek servis et.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri
1 porsiyon için

Kalori    158 kcal

Protein    7,8 gr

Karbonhidrat    22,8 gr

Besinsel lif    2,3 gr

Şeker    9,2 gr

Yağ    2,6

Doymuş yağ    1,5 gr

Tekli Doymamış Yağ 0,7 gr

Çoklu Doymamış Yağ 0,2 gr

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0