
Mantar & Brokolili Tavuk
Kasım 11, 2020
Tek bir tavada hazırlayabileceğin birçok lezzetli yemek var. Bizler, hazırlaması süper kola, uğraştırmayan tariflerin fanatiğiyiz. Mesela düşük kalorili Mantar & Brokolili Tavuk tarifimiz pratik olmasının yanı sıra, lezzetli, gevrek ve düşük kalorili! Malzemeler (2 Porsiyon) • Mantar (300 g) • Brokoli (300 g) • 2 Diş sarımsak (6 g) • Fileto tavuk göğsü (200 g) • Susam yağı (2 çay kş., 14 mL) • 1½ Taze soğan (30 g) • Ilık su (100 mL) • Soya sosu (25 mL) • Bal (1 çay kş., 10 g) • Pul biber (dilediğin miktarda) • Tuz ve karabiber (dilediğin miktarda) Hazırlanışı: 1- Mantarları temizle, brokoliyi yıka. Daha sonra mantarları dilim dilim doğra, brokoliyi çiçeklerine ayır. 2- Sarımsağın kabuğunu soyarak ez ve bir tavaya al. 3- Tavuğu lokma büyüklüğünde parçalar halinde kes. Tavukla birlikte susam yağının yarısını da sarımsakların olduğu tavaya al ve gevrekleşene kadar kızart. 4- Bu sırada taze soğanı halka halka doğra. Soğan, mantar ve brokolileri de tavaya ekle ve yaklaşık 7-10 dakika kızart. 5- Su, soya sosu ve balla sulandır. Pul biber, tuz ve karabiberle çeşnilendir ve servis et. 6- Afiyet olsun.
Besin Değerleri (1 porsiyon için)
Kalori – 292 kcal
Protein – 36,4 gr
Karbonhidrat – 11,3 gr
- Besinsel lif – 7,7 gr
- Şeker – 10,4 gr
Yağ – 9,0 gr
- Doymuş Yağ – 1,4 gr
- Tekli Doymamış Yağ – 3,2 gr
- Çoklu Doymamış Yağ – 3,8
Diğer
- Kolesterol – 58 mg
- Sodyum – 828 mg
- Tuz – 2,1 gr
- Mineraller
- Potasyum – 1.328 mg

Daha yeni
Tavuk ve Biber, Pilav ile
Bunları da beğenebilirsiniz

Brokoli ve Nohut Salatası (Yoğurt Sos ile)
Şubat 20, 2020
Elma & Muz Cipsi
Haziran 10, 2020