Fit Tarifler

Tavuk ve Biber, Pilav ile

Tavuk ve Biber, Pilav ile

Malzemeler (1 Porsiyon)
• Su (150 mL)
• Esmer pirinç (30 g)
• Tuz ve karabiber (dilediğin miktarda)
• Kırmızı mercimek (50 g)
• 1 Fileto tavuk göğsü (100 g)
• 1 Kırmızı dolmalık biber (150 g)
• Toz köri (dilediğin miktarda)
• Kırmızı toz biber (paprika) (dilediğin miktarda)
• Hindistan cevizi yağı (1 çay kş., 8 mL)

Hazırlanışı:
1. Suyu bir tencereye al ve kaynat.
2. Pirinç ve tuzu ekle ve 15 dakika pişir.
3. Mercimekleri de ekle ve bir 15 dakika daha pişir.
4. Tavuk göğsü ve dolmalık biberleri ince şeritler halinde kes ve köri, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberle terbiyele.
5. Şerit tavuk ve biberleri yapışmaz bir tavada hindistan cevizi yağında kızart. Mercimek-pirinç karışımıyla servis et.
6. Afiyet Olsun!

Besin Değerleri (1 porsiyon için)

Kalori – 509 kcal

Protein – 39,0 gr

Karbonhidrat – 56,5 gr

  • Besinsel lif – 11,4 gr
  • Şeker – 10,9 gr

Yağ – 10,9 gr

  • Doymuş Yağ – 7,2 gr
  • Tekli Doymamış Yağ – 0,7 gr
  • Çoklu Doymamış Yağ – 1,4

Diğer

  • Kolesterol – 58 mg

  • Sodyum – 94 mg

  • Tuz – 0,2 gr

  • Mineraller

  • Potasyum – 1.110 mg

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0